Feyenoord bindt op moeizame wijze Willem II aan zegekar

21 januari 2017, 21:45

Ranglijstaanvoerder Feyenoord heeft door Willem II met 1-0 te verslaan de zesde opeenvolgende zege geboekt. In een koude Kuip werden de Brabanders door een doelpunt van Jens Toornstra op de knieën gedwongen. Het lukte Feyenoord niet de 2-0 te maken, waardoor het lang spannend bleef. Willem II kwam echter maar één keer gevaarlijk voor het doel van Brad Jones, maar scoorde niet.

De recente historie wijst uit dat Feyenoord vaak moeite met Willem II heeft. Eerder dit seizoen werd nog met 0-2 gewonnen in Tilburg, maar twee seizoenen geleden zegevierden de Tricolores nog met 1-2 in Rotterdam. Vorig seizoen troffen de twee clubs elkaar in de beker, toen versloeg Feyenoord de club van Erwin van de Looi pas na verlenging. Tonny Vilhena had vlak voor tijd een verlenging afgedwongen.

Het doelpunt van de middenvelder was alweer zijn zesde van het seizoen en zorgde ervoor dat Feyenoord wat makkelijker ging spelen. Daarvoor was het veelal slordig en had het alleen via een schot van Elia op voorsprong kunnen komen. Het onnauwkeurige spel kwam Willem II wel ten goede, maar het profiteerde er niet van.. Feyenoord-huurling Jari Schuurman kwam het dichtst bij een goal, zijn schot ging rakelings naast.

Willem II bleef daardoor in leven en mocht hopen op die ene kans om met een resultaat te vertrekken uit Rotterdam. Die kans kwam vlak na de afgekeurde treffer van Elia. De ingevallen Dico Koppers zette voor op middenvelder Elmo Lieftink, maar in vrije positie kopte Lieftink recht in de handen van Brad Jones. Ook spits Frans Sol testte doelman Jones nog toen die ver uit zijn doel kwam. Sol schoot tegen Jones aan.

Het publiek in de Kuip hoefde in de slotfase niet meer zo te bibberen. Willem II viel wel aan, maar werd niet meer gevaarlijk. Feyenoord kreeg via matchwinner Toornstra nog een kans op de 2-0, maar dit keer stond Lamprou paraat. De keeper werd zo uiteindelijk maar één keer gepasseerd, wel genoeg voor drie nieuwe punten voor Feyenoord. De koploper kan zondag rustig gaan kijken als Ajax en PSV in actie komen tegen subtoppers FC Utrecht een sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen