Zwolle maakt het zichzelf moeilijk maar wint in Den Haag

21 januari 2017, 21:56

De eerste zege van 2017 is een feit voor PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans was verreweg de betere ploeg, maar had grote moeite het net te vinden waardoor ADO lang in de wedstrijd bleef. De hofstedelingen konden echter niet profiteren van de doelpuntendroogte van Zwolle, waardoor doelpunten van Kingsley Ehizibue en Nicolai Brock-Madsen voldoende waren voor de overwinning nadat Gervane Kastaneer de score voor ADO nog had geopend: 1-2.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen ADO al op voorsprong had kunnen komen. Ruben Schaken leek er zin in te hebben en schoot vanaf rechts venijnig op goal. Zijn schot ging echter over de goal heen, waardoor een droomstart voor ADO verkeken was. Direct hierna liet ook Zwolle zien zich bewust te zijn van de noodzaak tot het halen van punten, want de ploeg liet in de openingsfase meermaals haar tanden zien. Met name via Kingsley Ehizibue op de rechterflank was de ploeg gevaarlijk, maar wist het het net niet direct te vinden.

Of het een gevolg was van het vertrek van de doelpuntenmaker is de vraag, maar na de noodgedwongen wissel van Kastaneer nam Zwolle het initiatief direct over. De ploeg van Ron Jans legde zeer behoorlijk positiespel op de mat en was verschillende keren dreigend. Met name doelman Setkus van ADO kon hier over meepraten, want de ADO-goalie had ondanks een 1-0 voorsprong het nodige te doen. Setkus had echter steeds een antwoord op voorzetten en schoten van onder andere Ehizibue en Van Polen, waardoor de voorsprong lang gehandhaafd bleef. Na zo'n veertig minuten stond de gelijkmaker dan toch op het bord.

Nadat Dennis van der Heijden namens ADO de 2-0 op zijn schoen had maar miste, was het aan de andere kant wel raak. De bal kwam snel terecht bij Nicolai Brock-Madsen die Ehizibue vrij zag staan in de zestien. De aanvaller van PEC bewaarde de rust en schoof de bal beheerst achter Setkus: 1-1.

Na het doelpunt leek het hek van de dam voor ADO, maar PEC wist ondanks verscheidene grote kansen het net niet te vinden. Dit was deels de verdienste van Setkus, maar deels ook slordigheid van de Zwollenaren. Met name Brock-Madsen kreeg verscheidene kansen het duel te beslissen, maar vanuit verschillende hoeken en standen wist hij maar niet te scoren. PEC hield het dus lang spannend, maar had weinig te vrezen van ADO. De ploeg van trainer Petrovic kent grote personele problemen en was simpelweg niet opgewassen tegen het betere Zwolle, dat met deze zege weer een plaatsje klimt en in punten gelijk komt met ADO.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen