Griezmann redt punt voor Atlético Madrid in Baskenland

22 januari 2017, 18:14

Na een serie van drie wedstrijden waarin telkens drie punten werden gepakt en de nul werd gehouden, heeft Atlético Madrid weer gemorst in de Spaanse competitie. De regerend vice-kampioen van Europa moest zondag op bezoek bij Athletic de Bilbao genoegen nemen met een punt. Het werd 2-2 in het San Mamés Barria in Bilbao.

Atlético ging nog wel goed van start in Baskenland. Koke bracht de Madrilenen al in de derde minuut aan de leiding. Met een schot vanaf de rand van het penaltygebied zette Lekue Bilbao vlak voor rust weer op gelijke hoogte en tien minuten na de doelwissel zorgde De Marcos met de 2-1 voor nog meer vreugde bij de Baskische fans. Een nederlaag bleef Atlético uiteindelijk wel bespaard. Met een afstandsschot was Antoine Griezmann in de tachtigste minuut verantwoordelijk voor de 2-2 eindstand.

Met 35 punten staat Atlético op de vierde plaats in de Spaanse competitie. Het heeft acht punten minder dan koploper Real Madrid, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.