PSV wint knotsgek duel ondanks drie goals van Reza

22 januari 2017, 18:41   Bijgewerkt: 23 januari 2017, 01:13

PSV leek in de jacht op Feyenoord en Ajax een ferme tik te krijgen, maar heeft zich op wonderlijke wijze naar een 4-3 zege gevochten tegen sc Heerenveen. De regerend kampioen slaagde er pas voor de tweede keer in negen confrontaties (!) in om de Friezen te verslaan. Ondanks een drieklapper van Reza Ghoochannejhad en een nieuwe penaltymisser was het door twee late goals feest in Eindhoven.

PSV wist sinds november 2012 nog maar één keer van Heerenveen te winnen en deze keer leek het opnieuw geen prijs te worden voor de Eindhovenaren. De eerste nederlaag in dertien duels en sinds 18 september (0-1 tegen Feyenoord) lonkte voor PSV, maar er voltrok zich een wonder in het Philips Stadion. Door twee late goals werd Heerenveen in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 verslagen.

Het was wel, op twee schoten voorlangs na, het enige Friese wapenfeit in de eerste helft. PSV had namelijk weinig te duchten van de bezoekers. Maar omdat het 0-1 stond, heerste er toch flink wat negativiteit in het stadion. Er was gemor en gefluit te horen, omdat de fans nog steeds naarstig hopen op de derde titel op rij. Zo luid als dartskampioen Michael van Gerwen in de rust werd toegejuicht, zo fel werd PSV aanvankelijk niet gesteund.

Na de theepauze hoopte PSV zich snel naar een nog veiligere marge te spelen, maar het tegendeel was waar. Uit het niets maakte Heerenveen de stand na een minuut of vijftig weer gelijk. Arber Zeneli kreeg de bal met een gelukje bij Reza, die met een puik schot zijn tweede van de dag aantekende: 2-2. Weer werd de veerkrachtigheid van PSV op de proef gesteld.

Het leek derhalve een drama te worden voor PSV, maar een 'Houdini Act' zorgde er alsnog voor dat de drie punten in Eindhoven bleven. Van Ginkel was, net als vorige week tegen Excelsior (2-0 winst), weer belangrijk en tekende voor de 3-3. Het slotakkoord was voor Moreno, die vanuit een vrije trap met zijn bovenbeen de matchwinner werd. Het was het slot van een geweldige wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen