Chelsea stap dichter bij titel met overwinning op Hull City

22 januari 2017, 19:42

Koploper Chelsea lijkt de champagne voor de zesde landstitel alvast koud te kunnen zetten. Manager Antonio Conte leidde zijn team zondag op het eigen Stamford Bridge naar een 2-0 overwinning op laagvlieger Hull City, waardoor de Londenaren nu acht punten voorsprong hebben op de eerste concurrent.

Met 55 punten uit 22 wedstrijden gaat Chelsea fier aan kop in de Premier League. Arsenal, dat eerder op de dag een benauwde zege boekte op Burnley FC (2-1), volgt met 47 punten op de tweede plaats. De nummers drie, vier en vijf, respectievelijk Tottenham Hotspur (46), Liverpool (45) en Manchester City (43), leden dit weekend alle drie puntenverlies. Tottenham en City hielden elkaar op 2-2, Liverpool verloor op Anfield met 2-3 van Swansea City. Nummer zes Manchester United, dat dit weekend met 1-1 gelijkspeelde bij Stoke City, heeft al veertien punten achterstand op Chelsea.

Omdat Hull City achterin goed stond, leek 0-0 de ruststand te worden in Londen. In de zevende minuut van de extra tijd van de eerste helft - zoveel blessuretijd was nodig omdat Ryan Mason lange tijd aangeslagen op het gras lag nadat Gary Cahill en hij hard met de hoofden tegen elkaar aan waren gebotst - kwam de thuisclub toch op 1-0. Diego Costa, die eerder deze maand nog in onmin leefde met Conte, trof doel na een lage voorzet van Victor Moses.

In de tweede helft toonde Hull City meer initiatief, maar een punt zat er niet in voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd zorgde Cahill voor de beslissing. Met een rake kopbal uit een vrije trap van Cesc Fàbregas legde hij de eindscore vast op 2-0. Bij Chelsea bleef de Nederlandse verdediger Nathan Aké op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen