Penaltyvloek leeft voort: Van Ginkel en De Jong willen wel

22 januari 2017, 21:15

Het blijft een bijzondere combinatie: PSV en penalty's. Zondag kreeg Gastón Pereiro in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-3 winst) de kans om vanaf elf meter te scoren, maar de Uruguayaan faalde. Het is alweer de dertiende (!) misser in een reeks van 21 pingels. Marco van Ginkel en Luuk de Jong deinzen na de misser van Pereiro allebei niet terug voor de verantwoordelijkheid.

Van Ginkel

De dramatische penaltystatistieken van PSV zijn opzienbarend. Dertien van de 21 strafschoppen mis, het is eigenlijk niet te filmen. Dat vindt ook Marco van Ginkel. "Het is een bepaalde vloek. Heel apart", zegt de middenvelder, die Pereiro bij een 2-2 stand zag missen. "Hij ging er wéér niet in. Het had een hele dure misser kunnen zijn, maar we hebben gelukkig nog gewonnen. Maar het penaltycomplex is zeker een aandachtspuntje. Het speelt al langere tijd."

Van Ginkel lijkt een goede kandidaat te zijn om zich over de volgende strafschop van PSV te ontfermen. "Wie weet", reageert de Chelsea-huurling tegenover FCUpdate.nl. "Misschien dat er nu inderdaad wel weer een ander naar voren wordt geschoven. Ik kan wel een penalty nemen. Misschien dat ik me wel ga melden bij de trainer", aldus Van Ginkel.

De Jong

Voor Pereiro gingen Memphis Depay, Jürgen Locadia, Andrés Guardado en Davy Pröpper ook de mist in vanaf elf meter. Luuk de Jong spant de kroon, met vijf missers. "Niemand kan daar een verklaring voor geven", zegt De Jong na de 4-3 tegen Heerenveen. "Je kan het niemand kwalijk nemen. Iedereen wil die bal gewoon binnen schieten. Er zijn genoeg spelers al gefaald hebben, maar we moeten er als team sterk in blijven", benadrukt de captain van PSV. "Maar als iemand mist, is weer de volgende aan de beurt. Wie de volgende is? Marco is erbij gekomen, Siem (de Jong, red.) kan het ook. Ik kan hem ook wel weer nemen."

Ja, ondanks zijn vijf gemiste penalty's zou De Jong het wel weer willen proberen. "Ik durf altijd wel een penalty te nemen", stelt de spits tegen FCUpdate.nl. "Maar er zal eerst nog wel iemand anders aan de beurt zijn. Als niemand dat wil, ben ik de beroerdste niet en neem ik mijn verantwoordelijkheid."

[photo,104102,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen