Is Van Ginkel de verlosser van PSV? "Grappig om te lezen"

23 januari 2017, 19:39

In de winterstop waren er maar liefst zes ploegen die meer doelpunten geproduceerd hadden dan PSV, dat al klaar was in zowel Europa als de beker en in de Eredivisie al een tijdje op plek drie stond. De Eindhovense club kon derhalve wel een boost gebruiken en vond deze in de persoon van Marco van Ginkel. Met twee goals in twee duels heeft de 24-jarige middenvelder zijn waarde alweer bewezen.

De bevrijder, de verlosser, de Messias. Het zijn zomaar wat labels die Van Ginkel deze dagen op zich geplakt krijgt. "Het is natuurlijk leuk en grappig om te lezen", reageert de middenvelder tegenover FCUpdate.nl op deze teksten. "Ach ja, ik ben blij dat ik weer m'n steentje kon bijdragen, met de belangrijke 3-3. Misschien was dat wel dé doorslaggevende goal. Verder was het overigens geen topwedstrijd", stelt de bescheiden Van Ginkel. Bijzonder genoeg staat hij na twee optredens al op de helft van de productie van spits Luuk de Jong (vier goals).

"Het gaat persoonlijk goed met mij, ik wil deze goede lijn doortrekken", vervolgt Van Ginkel. Lukt hem dat, dan krijgt hij volgend seizoen wellicht zijn kans bij Chelsea. Hij is benieuwd of hij daar dan een volwaardige selectiespeler kan worden. "Ik heb een aantal keren een blessure gekregen op momenten dat ik net wilde aansluiten bij de groep. Ik moet gewoon voor een langere tijd fit blijven en dan zie ik het vanzelf wel."

Luuk de Jong over Van Ginkel

FCUpdate.nl vroeg Luuk de Jong ook naar zijn mening over Van Ginkel. "Marco is een hele goede voetballer. Dat heeft hij vorig seizoen al laten zien en nu weer. Twee wedstrijden, twee goals. Die jongen geeft heel veel energie aan het elftal en voelt zich hier thuis", aldus de aanvoerder van PSV.

Door: Koen Jans

[photo,104107,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen