Van Hanegem: "Ajax blijft voor mij toch de titelfavoriet"

23 januari 2017, 08:26

Vanaf speelronde één staat Feyenoord dit seizoen al aan de macht in de Eredivisie, waar het momenteel een voorsprong van respectievelijk vijf en acht punten heeft ten opzichte van Ajax en PSV. Toch is Willem van Hanegem niet kapot van het spel van de Rotterdammers, die afgelopen zaterdag in de Kuip tamelijk moeizaam met 1-0 van Willem II wonnen.

"Zaterdag speelde Feyenoord weer niet bijzonder. Ja, zeggen mensen dan tegen me: 'Als je dit soort wedstrijden ook nog wint...' Maar het had best ­1-1 kunnen worden, al speelde Willem II zeer droevig. Die scheten in hun broek voor Feyenoord, zo leek het wel", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Ajax heeft het nu ook niet, maar blijft voor mij toch favoriet voor de titel. Zij zijn tot goed voetbal in staat. Feyenoord toonde dat alleen een helft tegen AZ. Ajax speelt in normale doen gewoon een stuk makkelijker. Het kost minder kracht. Dat kan helpen als het in de slotfase van de competitie echt spannend wordt. Dan kan Feyenoord het opeens heel benauwd krijgen", voorspelt De Kromme.

"Wat me wel opvalt, is dat de spelers van Feyenoord inmiddels heel realistisch zijn over het vertoonde spel", voegt Van Hanegem toe. "Ik hoorde Toornstra na de wedstrijd zeggen dat er niet goed was gespeeld. Ik vind dat een belangrijk gegeven. Het is goed dat spelers dat beseffen en niet meegaan met de meute die roept dat de Coolsingel al in zicht is", aldus het Feyenoord-icoon. "Mijn advies: Ga beter voetballen, dan groeit het vertrouwen. Dan zullen tegenstanders wedstrijden tegen Feyenoord als een moeilijke klus beschouwen. Zo'n NEC komt nu zondag toch naar de Kuip met het idee dat er best iets te halen is. Het is bij Feyenoord zaak dat de oudere spelers en de technische staf de boel scherp houden", stelt Van Hanegem.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen