ErediVisie: wat opviel in de negentiende speelronde

23 januari 2017, 12:52   Bijgewerkt: 23 januari 2017, 19:39

Wanneer laat Feyenoord eindelijk weer eens een steek vallen? Deze vraag houdt de Eredivisie al tijden bezig. De Rotterdammers staan na negentien speelronden op 48 punten en hadden sinds 1998/1999 niet meer zoveel punten in dit stadium van de competitie. Toen werd Feyenoord voor het laatst kampioen... Houden ze het vol? In de schaduw van de trotse koploper speelden zich overigens genoeg opmerkelijke dingen af. FCUpdate.nl pikt weer wat zaken eruit.

Voetbalfeest

Hoofd speelt hoofdrol

Het kan dus toch nog

1 maart 2009, het lijkt al weer een eeuwigheid geleden. Het is de datum waarop Ajax, voor afgelopen weekend, voor de laatste keer bij FC Utrecht wist te winnen (0-2). Even de laatste zeven uitslagen op een rijtje:

FC Utrecht – Ajax 1-0

FC Utrecht – Ajax 1-1

FC Utrecht – Ajax 1-1

FC Utrecht – Ajax 0-0

FC Utrecht – Ajax 6-4

FC Utrecht – Ajax 3-0

FC Utrecht – Ajax 2-0

Voor de eerste keer in acht seizoen heeft Ajax echter weer een keer drie punten gepakt in Stadion Galgenwaard. De Amsterdammers waren niet veel beter dan de ploeg uit de Domstad, maar trokken door een magistrale goal van Lasse Schöne aan het langste einde. De Deense spelmaker schoot eerst een penalty hoog over, maar bezorgde zijn ploeg de volle buit met een schitterende dropkick. "Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?", knipoogde Schöne na afloop voor de camera van FOX Sports.

Speeltuin

Dennis Higler

Dennis Higler

Fraser-truc

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen