FC Twente verwacht voorlopige vrijgave Assaidi van KNVB

23 januari 2017, 20:16

FC Twente denkt tegen PEC Zwolle voor het eerst een beroep te kunnen doen op Oussama Assaidi. De nummer zeven van de Eredivisie verwacht dat de KNVB een voorlopige vrijgave voor de rest van het seizoen verleent.

Twente mocht tegen Vitesse en Heracles Almelo geen gebruikmaken van Assaidi omdat zijn vorige club Al Ahli en de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten hem nog niet vrijgegeven hebben. Bij Al Ahli liet hij in november zijn contract ontbinden. "We hadden eerder de FIFA in kunnen schakelen, maar dan had Al Ahli op zijn beurt ook weer in beroep kunnen gaan", vertelt technisch directeur Jan van Halst aan Voetbal International.

"De kwestie had zich dan nog eens vier weken langer voortgesleept. Door bewust twee weken stil te zitten, hebben we de beroepsmogelijkheid eruit gehaald. Volgens de regels kan de KNVB nu een voorlopige vrijgave voor de rest van het seizoen voor de betreffende speler geven. Die aanvraag gaat zo snel mogelijk de deur uit". Zonder Assaidi verloor Twente met 3-1 van Vitesse en zegevierde het met 1-0 tegen Heracles Almelo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen