Favoriet Algerije op Afrika Cup uitgeschakeld in groepsfase

23 januari 2017, 21:52

Het is Algerije niet gelukt om de favorietenrol op de Afrika Cup in Gabon waar te maken. De ploeg van sterspeler Riyad Mahrez mag na de groepsfase alweer naar huis. Algerije wist geen enkele keer te winnen. Senegal en Tunesië bereikten wel de volgende ronde.

Senegal – Algerije

Algerije wist van tevoren dat het moest winnen van Senegal om uitzicht te houden op de volgende ronde. Bij een zege zou Tunesië dan bovendien moeten verliezen van Zimbabwe. Beide wedstrijden pakten anders uit. Algerije liet tegen Senegal zien voor de overwinning te spelen. Senegal was al zeker van de knock-outfase en hield mede daarom Sadio Mané op de bank. Leicester City-aanvaller Islam Slimani opende na elf minuten de score voor de Algerijnen.

Algerije had de wedstrijd aardig onder controle op het moment dat Pape Diop op slag van rust voor de gelijkmaker tekende. Een schot die vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel stuiterde. Via Slimani kwam Algerije voor een tweede keer op voorsprong, maar ditmaal maakte Moussa Sow de achterstand ongedaan. Door het gelijkspel eindigt Senegal op zeven punten en neemt Algerije afscheid met twee punten.

Zimbabwe – Tunesië

Het Zimbabwe van Vitesse-speler Marvelous Nakamba had weinig te vertellen tegen Tunesië, dat na veertig minuten al op een 0-3 voorsprong stond. Naïm Sliti, Youssef Msakni en Taha Yassine Khenissi namen de drie treffers voor hun rekening. Knowledge Musona deed wat terug voor Zimbabwe, maar zag Tunesië voor rust nog op 1-4 komen door een benutte strafschop van Wahbi Khazri. Tendai Ndoro liet de score iets dragelijker lijken met de 2-4.

Tunesië eindigt de groepsfase in groep B op een tweede plek met zes punten. Zimbabwe gaat met een punt huiswaarts, waardoor Vitesse binnenkort weer kan beschikken over Nakamba.