Bekerkraker in Alkmaar: "Het wordt een mooi potje"

24 januari 2017, 17:41

"Een mooi potje", noemt John van den Brom de bekerwedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen van woensdagavond. De oefenmeester van de Alkmaarders kijkt uit naar het treffen in de kwartfinale en verwacht een sterke tegenstander. Hij vreest met name voor de gevaarlijke aanvalslinie van de Friezen.

In de Eredivisie staan beide teams na negentien speelronden op 32 punten en daardoor verwacht Van den Brom een spannende wedstrijd. "Het wordt een mooi potje", zegt hij op de clubsite. "Het gaat om het bereiken van de volgende ronde. Hoe we dat doen zal uiteindelijk niet het belangrijkste zijn. Als we het maar doen. Het hebben de laatste dagen met elkaar toegeleefd naar een alles-of niets-wedstrijd. Dat zijn vaak de leukste. We weten allemaal wat wij als spelers, staf en club willen: Dat is zover mogelijk komen in het bekertoernooi. Daar zijn we in op weg. Woensdag is de volgende horde waarin we de halve finale willen bereiken."

Van den Brom zag Heerenveen afgelopen zondag met 4-3 verliezen van PSV. "Ik ben samen met Dennis Haar gaan kijken", vertelt de coach. "We hebben een heel mooie en vermakelijke wedstrijd gezien die op en neer ging qua scoreverloop. Heerenveen heeft laten zien dat ze in een topwedstrijd goed voor de dag kunnen komen. We weten allemaal waar hun kracht ligt: hun drie jongens voorin zijn goed op elkaar ingespeeld. Daar hebben we onze ploeg op voorbereid."

Ron Vlaar kan woensdag vanwege zijn slepende kuitblessure nog niet spelen bij AZ, maar verder is Van den Brom positief over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg. "Voor de rest is iedereen fit. Ook bij Rens van Eijden en Jop van der Linden staat het licht weer op groen. Rens zit ook bij de wedstrijdselectie. We zijn er klaar voor om de strijd aan te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen