Dolberg staat al tijdje droog: "Ik weet wat ik moet doen"

25 januari 2017, 08:37

Een supertalent en een fenomeen, zo werd Kasper Dolberg na zijn imponerende hattrick tegen NEC op 20 november door velen omschreven. De 19-jarige spits van Ajax timmerde daarvoor al flink aan de weg en liet met die drie goals in één helft zien dat hij zéér getalenteerd is. Toch is de productie sindsdien gestokt: de Deen staat al 541 minuten droog. Toch blijft de koele Scandinaviër rustig.

Het Algemeen Dagblad legt het 'probleem' van de doelpuntendroogte voor aan Dolberg. "Ik heb vorig jaar bij Ajax onder 19 ook een mindere periode gehad zonder doelpunten", reageert de Ajacied koeltjes tegenover deze krant. "Daar moet ik aan werken. Maar daarna kwam het dus ook goed. Ik weet wat ik moet doen om het 'gevoel' weer terug te krijgen. Focus houden en kalm blijven. Ik voel me vrij hoor, niet beperkt omdat ik een paar weken niet heb gescoord", stelt Dolberg.

De jonge Deen maakt dit seizoen acht eredivisiedoelpunten en drie Europese goals, maar wacht nu dus al lang op een treffer. Wellicht kan hij zich ontfermen over de penalty's, aangezien Lasse Schöne en Hakim Ziyech deze jaargang al gemist hebben. "Vroeger in de jeugd bij Silkeborg nam ik ze wel eens. Ik ben er redelijk goed in", glimlacht de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen