"Caanen wimpelde me niet af als een of andere gek"

25 januari 2017, 11:11

Toen fiscaal jurist Stijn Janssen negen jaar geleden naar Dubai vertrok om een eigen kantoor te openen, grapte hij al dat hij eigenlijk ging om een sjeik voor zijn favoriete club Roda JC Kerkrade te zoeken. Dinsdag werd dat toch werkelijkheid. Althans, een sjeik is het niet, maar Janssen koppelde wel de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev aan de Limburgse formatie.

Janssen en Korotaev kennen elkaar al een jaar of drie. "Aleksei zei dat hij iets leuks wilde gaan doen. Een voetbalclub kopen", reageert eerstgenoemde vanuit het Midden-Oosten in gesprek met De Limburger. "Ik vertelde hem dat hij dan niet aan mijn club voorbij kon gaan. Nadat hij wat had gegoogled en foto's had gezien, was hij heel geïnteresseerd."

Daarom belde Janssen met Ton Caanen, de technisch directeur van Roda JC. "Hij wimpelde me niet af als een of andere gek, maar nam het meteen serieus", vervolgt Janssen. Volgens hem heeft Korotaev het beste voor met de eredivisieclub. "Ik ben hier in Dubai genoeg mensen tegengekomen die ik liever niet bij mijn club zou zien. Aleksei wel."

Korotaev heeft minstens één miljoen euro beschikbaar gesteld voor winteraankopen van Roda JC. De club wil zich deze maand versterken met twee vleugelspitsen én twee middenvelders.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen