Fraser: "Duel op bepaalde manier beginnen en beleven"

25 januari 2017, 16:12

Vitesse strijdt donderdag voor eigen publiek in Arnhem met Feyenoord om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging de Gelderse equipe in De Kuip met 3-1 ten onder tegen de eredivisiekoploper, maar coach Henk Fraser is daar niet echt meer mee bezig.

"Je neemt wel bepaalde zaken mee, maar dit is een duel onder heel andere omstandigheden", stelt Fraser op de clubwebsite. "Dit is een bekerduel, een wedstrijd op zich. Feit is wel dat wij in delen van de wedstrijd in De Kuip heel aardig voor de dag kwamen. Feit is ook dat we te makkelijk de goals weggaven en Feyenoord continu dreigend was."

Als profvoetballer won Fraser in dienst van Feyenoord meerdere keren de beker. "Het is speciaal", herinnert de oefenmeester zich nog. "En ja, je moet dit duel op een bepaalde manier voorbereiden en donderdag op een bepaalde manier aan het duel beginnen en beleven. Doe je dat met volle overtuiging en met de wil om ten koste van veel te willen winnen, dan hebben wij een kans. Het blijft Feyenoord waar we tegen spelen, een zeer sterke ploeg."

Navarone Foor ontbreekt wegens een schorsing bij Vitesse, Lewis Baker keert juist terug van het strafbankje. Verder meldde Marvelous Nakamba zich woensdagochtend weer in Arnhem na de Afrika Cup. "Hij heeft meegetraind, maar we gaan met hem en de medische staf in overleg hoe hij er voor staat", besluit Fraser, die het verder moet stellen zonder Alexander Büttner.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen