Fraser verbaasd na kritiek De Jong: "Kan er niets mee"

26 januari 2017, 08:44

Henk Fraser is verbaasd over de kritiek van operationeel directeur van de KNVB Gijs de Jong. Hij sprak van een 'schwalbe' vanwege het feit dat de Vitesse-trainer doelman Eloy Room een blessure liet faken zodat hij vervolgens zijn team enkele instructies kon geven. Volgens Fraser is dat echter geheel volgens de regels.

De Jong stelde dat 'schwalbes niet bij de fanatieke sportman Fraser passen'. De Vitesse-coach is niet gediend van die kritiek. "Ik kan er niets mee. We leven in een land waar iedereen zijn mening mag hebben, zelfs meneer Gijs de Jong. Volgens mij houd ik mij aan de regels van hem en zijn mensen", reageert Fraser tegenover De Telegraaf.

"Misschien kan meneer De Jong wat info inwinnen bij zijn scheidsrechters", vervolgt Fraser, die niet snapt waarom de KNVB-directeur nu met deze uitspraken komt. "Ik overtreed de regels niet. Anders had zijn tuchtcommissie mij meedogenloos aangepakt. Wat zijn belang is om dit nu te zeggen, geen idee. Kijk, ik begrijp dat het een aantal mensen bezighoudt. Het hangt er ook vanaf aan welke kant je staat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen