Vitesse ten koste van Feyenoord naar halve finale

26 januari 2017, 22:44

Feyenoord kan zich na vanavond volledig richten op de strijd om het kampioenschap. De bekerwinnaar van vorig seizoen bleek in de kwartfinale van de KNVB Beker niet opgewassen tegen Vitesse. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder, maar Feyenoord kwam twee kort op elkaar volgende doelpunten van Guram Kashia en Adnane Tighadouini niet meer te boven. Hiermee heeft Vitesse zich voor het eerst sinds 2001 weer eens bij de laatste vier van het bekertoernooi gevoegd.

Beide ploegen kampten voorafgaand aan de wedstrijd vooral op het middenveld met personele problemen op het middenveld. Bij de thuisploeg zat Navarone Foor een schorsing uit en maakte Sheran Yeini een transfer naar zijn vaderland Israel, maar keerden Lewis Baker (terug van een schorsing) en Marvelous Nakamba (met Zimbabwe uitgeschakeld in de Afrika Cup) terug in de basis.

De eerste helft was van beide kanten intens en onstuimig. Beide ploegen werkten hard en hanteerden een behoorlijk tempo, maar wisten elkaar niet hun wil op te leggen. De grootste mogelijkheid was voor Maikel van der Werff, die na een opnieuw ingebrachte hoekschop Brad Jones op zijn weg vond. Namens Feyenoord schoot Nicolai Jörgensen vanuit een lastige hoek in het zijnet en zag Steven Berghuis een mooie vrije trap door Eloy Room uit de kruising getikt worden.

Feyenoord was dusdanig in de war van deze tegentreffer  dat het meteen overrompeld werd door Vitesse. Nathan vond even later na een uitbraak Ricky van Wolfswinkel, die nog op Jones stuitte, maar de rebound bleek een eenvoudige prooi voor Tighadouini. Diezelfde Tighadouini was ook dichtbij de 3-0, maar zijn voorzet belandde boven de verbouwereerde Jones op de lat.

Feyenoord moest in het resterende half uur aanzetten voor een slotoffensief, maar de Arnhemmers bleven zonder enige moeite overeind. Zelfs de ingevallen Kuyt kon de Stadionclub niet tot grootste daden inspireren. Naarmate de tijd verstreek, begon Feyenoord steeds minder te geloven in een comeback. Vitesse speelde de wedstrijd geroutineerd uit en zag Baker nog de paal raken uit een vrije trap. Na negentig minuten bleek dat na PSV en Ajax ook de derde traditionele topclub De Dennenappel niet gaat winnen dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen