Zéér goed nieuws voor ADO: 2 miljoen euro is binnen

27 januari 2017, 14:23

ADO Den Haag is vrijdagmiddag met een zeer positief statement op de proppen gekomen. De eredivisionist uit Den Haag stelt namelijk dat de eerste stap naar een gezonde club gezet is. Omdat het eindelijk 2 miljoen euro heeft ontvangen vanuit China, is het liquiditeitsprobleem voor dit seizoen opgelost. Er komt bovendien nog een half miljoen euro bij.

ADO heeft met Ben Knüppe en Job van der Have als tijdelijke RvC-leden vijf weken lang onderhandeld met grootaandeelhouder United Vansen. Het bedrijf van clubeigenaar Hui Wang weigerde lange tijd te voldoen aan een betalingsverplichting, waardoor de gemoederen hoog opliepen. Wang werd zelfs als RvC-voorzitter geschorst in een arbitragezaak. Nu heeft United Vansen de toegezegde investering van bijna 2,5 miljoen euro bezegeld. 2 miljoen euro van dit bedrag is al ontvangen door ADO, de rest volgt later nog.

Het is zeer goed nieuws voor ADO, maar ook de investerende grootaandeelhouder United Vansen is blij met de oplossing. "UVS is ervan overtuigd dat de samenwerking met ADO Den Haag en al haar stakeholders zal resulteren in een grote toekomst voor ADO Den Haag en voor een ieder die bij de club betrokken is. We kunnen niet wachten om de volgende stap te zetten in het proces om van ADO Den Haag een gezonde en stabiele club te maken op de lange termijn", zo klinkt het vanuit het bedrijf van Wang.

Voor ADO-directeur Mattijs Manders zal het als loon naar werken voelen, aangezien de bestuurder al lange tijd zijn best deed om geld los te weken vanuit China. "Wij zijn opgelucht dat UVS haar verplichtingen is nagekomen. Nu zullen wij de toekomst van ADO Den Haag gaan bespreken. Wij zijn ervan overtuigd dat een gebalanceerde governance ten voordele zal werken van alle stakeholders. Hopelijk kunnen wij ons team tijdens deze laatste dagen van het transferseizoen nog versterken", aldus Manders.

Tot slot toont ook de tijdelijke RvC-voorzitter Knüppe zich zeer verheugd met de uitkomst. Toch stelt hij dat er nog steeds werk aan de winkel is. "Hoewel het geld nu binnen is, moet er nog veel werk verricht worden op het gebied van toekomstplannen, financiën en governance voordat alle problemen bij ADO Den Haag echt voorbij zijn. Maar mogelijk hebben wij vandaag een eerste belangrijke stap gezet naar een gezonde bedrijfsvoering."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen