Gio: "We moeten er weer staan in de competitie"

27 januari 2017, 15:36

Zo goed als het dit seizoen in de Eredivisie verloopt voor Feyenoord, zo teleurstellend was het optreden van donderdagavond in de beker. Door een zure 2-0 nederlaag bij Vitesse eindigde de bekercampagne voor de Rotterdammers. Coach Giovanni van Bronckhorst hoopt dat zijn ploeg de knop op tijd weer kan omzetten.

"Er zit weinig tijd tussen, waardoor je nog wel met die wedstrijd tegen Vitesse in je hoofd zit, maar je moet naar voren kijken", zegt Van Bronckhorst via de officiële clubkanalen richting het thuisduel met NEC, dat zondag gespeeld wordt. "We moeten de dingen die beter moeten meenemen en ook kijken naar de tegenstander. Op de beelden hebben we gekeken naar de dingen die niet goed gingen tegen Vitesse en dus verbeterd moeten worden", aldus Gio, die aangeeft dat hij een fitte groep tot zijn beschikking heeft. Kenneth Vermeer gaat weer ritme opdoen bij Jong Feyenoord.

In tegenstelling tot vorige week is Feyenoord deze speelronde de topploeg die als laatste in actie komt. "Ik denk niet dat dit uitmaakt", stelt Van Bronckhorst. "Je moet toch je eigen wedstrijd winnen, of je nou voor of na de concurrentie speelt. Ik kijk overigens niet met speciale aandacht naar hun prestaties. Wij hebben ons altijd op onszelf gefocust en zullen dat ook blijven doen."

Van Bronckhorst weet dat NEC in een prima vorm steekt. "Ze hebben twee goede overwinningen behaald na de winterstop. Dat geldt ook voor ons, los van de teleurstelling van gisteren. In de competitie moeten we er nu weer staan", weet Gio, die weet waar de kansen liggen tegen NEC. "We zullen een wedstrijd zien waarbij de tegenstander heel compact zal spelen en zal wachten op de mogelijkheden. We moeten alert zijn voor de counter en ze kapot spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen