Ten Hag wil scherper Utrecht zien, Duits onzeker bij GAE

27 januari 2017, 17:38

Erik ten Hag hoopt zich zaterdag in het competiteduel met Go Ahead Eagles te kunnen revancheren voor de bekernederlaag tegen SC Cambuur. De trainer vond FC Utrecht niet slecht spelen, maar mist wel scherpte. Go Ahead Eagles zal belangrijke punten willen pakken in de strijd tegen degradatie.

"Doelgerichtheid ontbreekt bij ons"

FC Utrecht verloor de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax en werd door Cambuur uit het bekertoernooi geknikkerd. Trainer Ten Hag stelt dan ook dat zijn ploeg beter moet kunnen en denkt vooral dat het gebrek aan scorend vermogen een probleem is. "We creëren onze kansen. Maar aan doelgerichtheid ontbreekt het ons de laatste tijd. Dat is een kwestie van instelling. De absolute wil om een goal te maken. In de volksmond: scherpte. Daar heeft het de afgelopen partijen te vaak aan ontbroken", zegt hij op de clubwebsite.

Ten Hag kijkt uit naar het duel in Deventer, waar hij zelf ooit werkzaam was. "Het publiek dáár heeft wat weg van de supporters híer. Engels. Het publiek leeft sterk mee, in positieve en in negatieve tijden. Ik kijk naar de wedstrijd uit. Het is prachtig om in die entourage te spelen", aldus de trainer, die aanvoerder Willem Janssen moet missen vanwege een schorsing.

"Voor een overwinning moet alles kloppen"

Go Ahead Eagles staat op de voorlaatste plaats in de Eredivisie en trainer Hans de Koning beseft dat er tegen FC Utrecht belangrijke punten gepakt kunnen worden. Tijdens de persconferentie blikt hij terug op de wedstrijd tegen Utrecht eerder dit seizoen. "Ondanks de uiteindelijke 3-0 nederlaag kregen we veel complimenten voor ons spel, maar hielden we nul punten over aan het duel. Dan heb ik toch liever punten, zoals tegen Excelsior, want daar heb je aan het einde van de rit natuurlijk meer aan."

Voor de competitiewedstrijd kent Go Ahead Eagles enkele afwezigen. De langdurig geblesseerde Tom Daemen, Lars Lambooij en Chris David ontbreken en daarnaast zijn Sander Duits en Leon de Kogel twijfelgevallen. Duits heeft last van zijn knie terwijl De Kogel op het punt staat om voor de tweede keer vader te worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen