Van de Looi: "Misschien heb ik toch een gouden pik"

27 januari 2017, 23:32

Erwin van de Looi besloot om in de tweede helft Fran Sol naar de kant te halen voor Thom Haye. Die wissel kwam de trainer van Willem II op kritiek te staan van de supporters van de thuisploeg, maar dankzij het doelpunt van de middenvelder in de slotfase die voor de 3-2 winst op Sparta zorgde was dat snel vergeten.

"De punten zijn binnen en een veel beter moment om te scoren is er niet", begint Van de Looi in gesprek met FOX Sports. Tijdens het WK van 2014 haalde Louis van Gaal doelman Jasper Cillessen naar de kant voor Tim Krul in de strafschoppenserie. Daarna werd over hem gezegd dat hij een 'gouden pik' had. Van de Looi wil die vergelijking niet direct maken na zijn wissel in Tilburg. "Ik snap de uitspraak wel, je haalt je topscorer van het veld terwijl je moet winnen", aldus de trainer.

"Ik haalde Sol eruit omdat ik hem niet enorm goed in de wedstrijd vond zitten. Daarom bracht ik Haye, zodat Erik Falkenburg voorin kon gaan spelen. Dat werkte dus misschien heb ik toch een gouden pik", vervolgt Van de Looi. "Als we nu niet hadden gewonnen was die redenering hetzelfde geweest. We hielden de bal niet meer vast. Ik snap de reactie van de supporters wel, maar ik ben er voor aangesteld om dit soort beslissingen te nemen. Dit zijn belangrijke punten want we willen een gaatje naar onder slaan", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen