Slotfase is PSV ook bij Heracles gunstig gezind

28 januari 2017, 21:55

PSV is er opnieuw in geslaagd om vlak voor tijd de drie punten veilig te stellen. Nadat er vorige week al in extremis werd gewonnen van sc Heerenveen (4-3), schoot Davy Pröpper de Eindhovenaren ditmaal naar een late overwinning op Heracles Almelo. In het Polman Stadion zegevierde de regerend landskampioen met 1-2, na goals van Bart Ramselaar, Samuel Armenteros en dus Pröpper.

Het gegeven dat de Eindhovenaren hun laatste uitduel in de Eredivisie verloren in Almelo, op 19 september 2015 werd er met 2-1 verloren, was ook terug te zien in het begin van het duel. Hoewel Gastón Pereiro al na twee minuten direct oog in oog kwam met Heracles-doelman Bram Castro, hadden de Heraclieden het betere van het spel in de openingsfase.

Na de uiterst leuke openingsfase namen beide ploegen wat gas terug, al waren de bezoekers richting de rust nog het dichtst bij een treffer. Maar Luuk de Jong was opnieuw ongelukkig in de afronding en ook Davy Pröpper en Santiago Arias hadden het vizier niet op scherp staan. Vrijwel direct na rust was dit wel het geval bij Ramselaar. Op een voorzet van Jetro Willems reageerde hij het meest attent en schoot de bal achter Castro, die niet voldoende zijn hand erachter kon zetten.

Door deze onnauwkeurigheid bleven de gastheren in leven, die een kwartier voor tijd pardoes op gelijke hoogte kwamen. Terwijl aanvoerder Thomas Bruns geblesseerd op de grond lag, voetbalden zijn ploeggenoten door. Bradley Kuwas gaf voor op Armenteros, die het leer prachtig achter de kansloze Zoet volleerde.

De regerend landskampioen leek hiermee opnieuw punten te verspelen in Almelo, maar vlak voor tijd bracht Pröpper redding. Vanaf een meter of twintig schoot hij opportunistisch op doel, maar omdat zijn schot onderweg van richting werd veranderd was Castro kansloos. De Eindhovenaren wisten zich hiermee opnieuw in de slotfase naar de overwinning te schieten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen