Cambuur na bekerzege flitsend langs FC Dordrecht

29 januari 2017, 01:07

SC Cambuur heeft de bekerzege van afgelopen woensdag op FC Utrecht een prachtig vervolg gegeven. De Friese ploeg domineerde zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht en won, na een ijzersterk begin, met 3-0.

Winteraanwinst Tarik Tissoudali opende al in de derde minuut de score na voorbereidend werk van Jordy van Deelen. Cambuur drukte daarna door en na eerst nog twee gemiste kansen was het in de zevende minuut wel raak. Ditmaal was het Jerge Hoefdraad die binnenschoot. Ook daarna bleef de thuisclub jagen en dat leverde in de 29ste minuut, een klein kwartier nadat Martijn Barto de paal had geraakt, de 3-0 op dankzij een benutte penalty van Erik Bakker.

Dordrecht kwam deze ruime achterstand niet meer te boven. De bezoekers sloten af met negen man. Bradley de Nooijer kreeg in de 36ste minuut rood na een overtreding op Tissoudali, in de slotfase overkwam zijn ploeggenoot Michael Chacón hetzelfde na een tackle op Marvin Peersman. Ondanks de rode kaarten voor Dordrecht scoorde Cambuur niet meer.

Door de winst komt Cambuur op 36 punten, waarmee het samen met Almere City FC op de zevende plek staat in de Jupiler League. Dordrecht is met zeventien punten de nummer achttien van de stand.