Penaltymisser Mané wordt titelfavoriet Senegal fataal

28 januari 2017, 23:04

De Afrika Cup heeft opnieuw afscheid genomen van een titelfavoriet. Na de uitschakeling van Algerije en Ivoorkust in de groepsfase vloog Senegal er zaterdag uit. Het land verloor in de kwartfinale in Franceville (Gabon) na strafschoppen van Kameroen.

In de reguliere speeltijd had Senegal meer balbezit dan Kameroen en ondernam het ook meer doelpogingen dan de tegenstander, maar tot doelpunten leidde dat niet. In de verlenging werd ook niet gescoord en dus moest een strafschoppenserie uitkomst bieden.

In die reeks benutten beide landen hun eerste vier penalty's. Daarna ging Sadio Mané, uitgerekend de grote ster van Senegal, in de fout. Kameroen-keeper Fabrice Ondoa keerde de inzet van de Liverpool-speler, waarna Vincent Aboubakar de Kameroeners naar de laatste vier schoot. In die toernooifase krijgen ze te maken met Ghana of DR Congo.

Eerder op de dag versloeg Burkina Faso, met Ajacied Bertrand Traoré in de basis, Tunesië met 2-0. In de halve finale speelt het land tegen Egypte of het Marokko van Karim El Ahmadi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen