Noordelijke derby was op papier leuker dan op het veld

29 januari 2017, 14:20   Bijgewerkt: 29 januari 2017, 15:21

Voorafgaand aan de Derby van het Noorden waren de verwachtingen hooggespannen, maar het gevecht tussen sc Heerenveen en FC Groningen bracht zondag niet echt het amusement waar men op voorhand op hoopte. Na een interessante eerste helft en een gezapig tweede bedrijf stond er na negentig minuten voetbal een vrij logische 0-0 stand op de borden.

Dat de noordelijke derby altijd een beladen strijd is, werd voorafgaand aan het duel nog maar eens onderstreept. Het groepsdoek van de Groningen Fanatics, een belangrijke supportersgroep, werd gestolen door fans van de grote rivaal. De supportersclub werd daardoor, na veertien jaar, per direct opgeheven. De wedstrijd was dus al voor het eerste fluitsignaal begonnen. De rivaliteit was voelbaar, maar toch was het jammer om te zie dat het Abe Lenstra Stadion niet helemaal volgepakt was.

Groningen had weliswaar minder grote mogelijkheden, maar verscheen wel net zo vaak gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Dat kwam voornamelijk door voorzetten vanaf de zijkant, waarbij Mimoun Mahi meermaals dicht bij een treffer was. Sterker, hij vond het net zelfs. Tijdens het juichen zag hij echter met lede ogen aan dat de goal niet doorging, omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Overigens nam Juninho Bacuna, net als Sam Larsson aan de andere kant, het doel met een prima poging van afstand onder vuur.

Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en stonden defensief gezien best aardig, maar namen niet echt veel risico. Omdat dit de tweede helft niet ten goede kwam – het aantal kansen hierin was met twee vingers te tellen – was de 0-0 dan ook een logische uitslag. Voor Heerenveen betekent dit dat de vierde plek behouden is. Voor Groningen geldt dat het bovenaan het rechterrijtje blijft staan.

[photo,104247,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen