Streppel: "FC Groningen had de groene muur neergezet"

29 januari 2017, 15:35

Jurgen Streppel was enigszins teleurgesteld met het 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen. De trainer vond het jammer dat het publiek geen al te leuke wedstrijd kreeg voorgeschoteld en concludeert dat Heerenveen het lastig had om in het eigen spel te komen.

Volgens Streppel lag het ook aan de instelling van FC Groningen dat de noordelijke derby niet bijzonder interessant was voor het publiek. "Zij speelden continu op eigen helft. De groene muur stond er en dat hebben ze opzich prima gedaan", stelt hij in gesprek met FOX Sports. "In de tweede helft gaven ze ons wel de bal, maar daar hebben we weinig kansen uit kunnen creëeren. Soms moet je leven met een 0-0 ook al is het heel jammer in een derby. Dit was ook onze derde wedstrijd in acht dagen."

De voorsprong van sc Heerenveen op FC Groningen is acht punten en beide clubs hebben als doel om een plek in de play-offs te bemachtigen. "Acht punten is een groot gat. Ik verwacht niet dat ze dat nog inhalen", zegt Streppel. "Wij waren vandaag gewoon niet goed genoeg. We waren niet in staat om doelpunten te maken terwijl we naar mijn idee toch een aantal gigantische kansen hebben gehad."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen