Debutant Assaidi bezorgt tien Tukkers winst op PEC

29 januari 2017, 16:27   Bijgewerkt: 29 januari 2017, 18:28

Oussama Assaidi heeft bij zijn terugkeer op de Nederlandse velden direct zijn waarde bewezen voor FC Twente. Dankzij een slim doelpunt van de linksbuiten wonnen de Tukkers, die een hele helft met tien man moesten spelen (rood Bersant Celina), met 1-2 in Zwolle. Dylan Seys zette Twente op 1-0, Queensy Menig maakte de 1-1 en Assaidi strafte een slechte uittrap van Mickey van der Hart af door de keeper met een lob van ver te verschalken.

Beide ploegen hadden vanmiddag de drie punten hard nodig. Thuisploeg Zwolle zag zaterdagavond Roda JC met een overwinning op Excelsior dichterbij komen en stond zo nog meer in het midden van de degradatiezone. Het had evenveel punten als ADO Den Haag en Excelsior (zeventien), terwijl nummer zeventien Roda op één punt daarachter volgt.

PEC Zwolle leek alles behalve uit het veld geslagen en ging vol goede moed opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na een half uur spelen. Eerst was het nog Brock-Madsen die tegen Marsman aan schoot, maar tien minuten later kreeg PEC wat het verdiende. Een mooie aanval via de rechterkant werd beloond met een doelpunt. Kingsley Ehizibue gaf laag voor op de vrijstaande Queensy Menig, die prachtig raak knalde. Op slag van rust had de aangever van de goal Zwolle nog op 2-1 kunnen zetten, maar Marsman hield Ehizibue van scoren af.

Gelukkig voor de Tukkers konden ze vandaag rekenen op de individuele klasse van Assaidi. De vleugelspeler kreeg voor het eerst een basisplaats en was vrijwel de hele eerste helft onzichtbaar. Maar vlak na de rode kaart kwam daar verandering in. Doelman Van der Hart trapte de bal recht in de voeten van Assaidi en die wist daar wel raad mee. Met een lob van een meter of 25 zette hij iedereen te kijk en FC Twente op een 1-2 voorsprong.

Het was meteen de laatste actie van Assaidi, van wie vooraf bekend was dat hij geen hele wedstrijd zou spelen. In het daaropvolgende half uur zette René Hake nog een extra verdediger erbij en bracht Ron Jans Stef Nijland in als supersub. PEC drong aan, omsingelde FC Twente en kreeg nog de nodige kansen. Danny Holla schoot van dichtbij over, Ehizibue kopte naast en ook aanvoerder Bram van Polen had het vizier niet op scherp staan.

Ondanks dat Van den Kerkhof nog vijf minuten blessuretijd toevoegde aan het duel, hield FC Twente stand. Het won zo de derby van Overijssel. Zwolle blijft door de nederlaag in de degradatiezone en moet zodoende nog altijd vrezen.

[photo,104257,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen