Anderlecht vergeet koppositie te pakken tegen negental Luik

29 januari 2017, 20:08

RSC Anderlecht heeft zondag een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om aan kop te komen van de Belgische competitie. In eigen huis bleef het tegen Standard Luik op een gelijkspel steken: 0-0. De tegenstander stapte met negen spelers van het veld.

Anderlecht zat na twee minuten eigenlijk al in een zetel. Filip Mladenovic ontving op dat moment een rode kaart van scheidsrechter Bart Vertenten. Het lukte Anderlecht echter niet te profiteren van de overtalsituatie. Omdat het niet tot scoren kwam, stond na negentig minuten de brilstand op het scorebord. Standard eindigde het duel met negen man door een late rode kaart voor Ishak Belfodil.

Koploper Club Brugge ziet de 2-0 nederlaag tegen AA Gent dan ook niet afgestraft worden door de grootste concurrent. Brugge heeft een voorsprong van een punt op nummer twee Anderlecht. Zulte Waregem volgt op drie punten van Club Brugge. Standard Luik staat op een negende positie in de Belgische competitie.