Zaakwaarnemer Jansen: "Welk plan hebben investeerders?"

30 januari 2017, 09:51

Na ADO Den Haag, dat deze week eindelijk op de financiële steun van United Vansen kon rekenen, is Roda JC sinds kort ook in buitenlandse handen. De Russisch-Zwitserse zakenman Aleksei Korotaev nam de club uit Kerkrade over en liet direct drie nieuwe spelers hun intrede doen. Spelersmakelaar Rob Jansen heeft zijn bedenkingen over de buitenlandse invloeden in de Eredivisie. "Zien ze het als speeltje, of als handelshuis?"

"Het is natuurlijk van de gekke dat deze situatie is ontstaan", oordeelt Jansen bij de NOS over het ADO-scenario. "Nu pas is het geld gestort, dat had natuurlijk veel eerder gemoeten. Door al dit gedoe zijn er rechtszaken ontstaan, zijn er problemen op de werkvloer en presteert het elftal niet. Nu Wang het geld heeft gestort, wordt van iedereen plots verwacht dat ze blij zijn?"

Dat de voetbalwereld financieel gezien een vreemde is, weet Jansen. "Er wordt natuurlijk veel te veel betaald. Maar het is ook een vrije markt, en dus gebeurt het", analyseert de spelersmakelaar de transacties in het buitenland. Met name in de Chinese en Engelse competitie smijten de clubs met bedragen waarvan Eredivisie-ploegen alleen maar kunnen dromen.

"De vraag is vooral wat de insteek is. Is het speelgoed, waarbij de nieuwe eigenaren zelf alles willen doen omdat ze het leuk vinden, zien ze het als een handelshuis of zit er een beleid achter waarmee je naar de top kan?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen