Koeman bevestigt: "Stekelenburg voorlopig op de bank"

30 januari 2017, 16:56

Maarten Stekelenburg is zijn basisplaats bij Everton voorlopig kwijt, zo maakt Ronald Koeman maandag bekend tijdens de persconferentie. De manager stelt dat Joel Robles momenteel goed presteert en dat er geen reden is om van keeper te wisselen.

Robles moest zich na de komst van Stekelenburg bij Everton tevreden stellen met een plaats op de reservebank, maar greep zijn kans toen de Nederlandse doelman geblesseerd raakte. "Joel doet het heel goed en er is geen reden om er nu iets aan te veranderen. Hij heeft zijn kans gegrepen tijdens de afwezigheid van Maarten. Hij hield zijn doel schoon en we wonnen een aantal wedstrijden", aldus Koeman.

"Het is moeilijk en zwaar om te accepteren voor Maarten, maar dit hoort er gewoon bij", vervolgt de manager. "Hij moet nu wachten op een nieuwe kans. Joel is onze doelman." Voor Stekelenburg de keuze eveneens gevolgen gaan hebben voor zijn positie als eerste doelman bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind koos er namelijk al eerder voor om Jasper Cillessen te wisselen als eerste keeper toen hij niet meer wekelijks op een basisplaats bij zijn club kon rekenen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen