Utrecht stuurt teleurstellende Koch terug naar PSV

31 januari 2017, 12:10

Het tijdelijke verblijf van Menno Koch bij FC Utrecht is geen succes gebleken en daarom is de centrale verdediger met onmiddellijke ingang teruggegaan naar PSV. Beide clubs maken via de officiële kanalen bekend dat de huurovereenkomst rond de 22-jarige Heezenaar per direct beëindigd is.

Koch wilde dit seizoen, na een zware blessure, vlieguren maken bij Utrecht. De jonge verdediger kon zich echter niet in de basis spelen, waardoor hij slechts vier keer in actie kwam voor de Domstedelingen. "Menno is een prototype verdediger en een echte professional, maar door de hevige concurrentie is zijn missie in Utrecht helaas niet geslaagd", legt coach en technisch manager Erik ten Hag uit op de Utrecht-website. "PSV is met het verzoek gekomen om Menno terug te halen en daarop hebben we in overleg besloten dat een terugkeer naar Eindhoven de beste optie voor hem is. Wij wensen hem veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan."

PSV had zich op voorhand wat anders voorgesteld van de uitleenbeurt van Koch in Utrecht, zo zegt technisch manager Marcel Brands op de clubwebsite. "Dat was natuurlijk niet de verwachting, maar in het voetbal kun je niet alles regisseren. We hebben deze window een aantal verdedigers uit de A-selectie laten gaan. Met Menno en een aantal talenten uit de groep van Jong PSV kunnen we dat nu opvangen", aldus Brands.

Koch staat nog tot medio 2018 op de loonlijst bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen