Bosz blij met Neres: "We wilden alleen topkwaliteit"

1 februari 2017, 09:32

De supporters van Ajax moesten er tot een paar uur voor de transferdeadline op wachten, maar de langverwachte aanwinst voor de flanken in de voorhoede is binnen. De veelbelovende Braziliaan David Neres (19) is voor ongeveer 12 miljoen euro binnengehaald door de Amsterdammers. Dat stemt coach Peter Bosz tot tevredenheid.

"Ik ben heel blij met deze buitenspeler. Op die positie waren we dun bezet", reageert Bosz in De Telegraaf op de transfer van Neres. Echt goed kent hij de Braziliaan, die overkomt van São Paulo, niet. "Ik heb wel beelden van hem gezien, maar kan niet zeggen dat ik hem ken. We gaan hem bij Ajax leren kennen. Het is een voordeel dat David al een half jaar bij ons is als het nieuwe seizoen begint."

Mede door de transfersom wordt er veel verwacht van Neres, maar Bosz wil dat men geduld heeft met de nieuweling. "Hij komt uit een andere cultuur en krijgt de tijd om zich aan te passen", aldus Bosz, die zag dat de transfer van de Braziliaan behoorlijk wat voeten in aarde had. "We wilden alleen topkwaliteit. De mensen binnen Ajax hebben Neres heel uitgebreid bekeken en gelukkig kunnen binnenhalen."

Bij Ajax vertrokken in de winterse transferperiode onder meer Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi en Tim Krul. "Bij die spelers hebben we stuk voor stuk bekeken of ze weg konden. Op sommige posities zaten we ruim in onze spelers. Ik ben tevreden met de groep die ik nu heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen