Ervaren Lagerbäck neemt roer over bij Noorse ploeg

1 februari 2017, 13:22

Lars Lagerbäck heeft een nieuwe klus gevonden als bondscoach. De 68-jarige Zweed is de nieuwe keuzeheer van Noorwegen. Dat heeft de Noorse bond woensdagmiddag officieel aangekondigd. De trainer heeft tot 2019 getekend.

Lagerbäck wist als bondscoach van IJsland richting EURO 2016 iets geweldigs op te bouwen met een land en was eerder ook werkzaam als bondscoach van Zweden en Nigeria. Hij moet Noorwegen naar het WK 2018 zien te leiden. Dat wordt allesbehalve eenvoudig, aangezien de Noren momenteel vijfde staan in een groep met onder meer Duitsland, Noord-Ierland en Azerbeidzjan. De Duitsers staan momenteel negen punten voor, maar de andere twee landen hebben vier punten meer dan Noorwegen.

"Deze uitdaging is zeer motiverend voor mij", zegt Lagerbäck, die vijf eindtoernooien meemaakte met Zweden, tijdens een persconferentie. "Tot dusver zijn de resultaten nog niet goed, maar ik zie het potentieel in dit team", aldus de nieuwe bondscoach van Noorwegen., die op 26 maart bij Noord-Ierland (uit) voor het eerst op de bank zal zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen