Spalletti: "Totti is de Muhammad Ali van het voetbal"

2 februari 2017, 08:18

In de Serie A kwam Francesco Totti dit seizoen tot slechts negen optredens, één basisplaats en twee doelpunten. In de Coppa Italia liet het icoon van AS Roma woensdagavond echter zijn waarde voor de Giallorossi zien. Met een last-minute penalty schoot de routinier zijn ploeg tegen Cesena naar de halve eindstrijd.

Door de late pingel van Totti, verzilverd in de vijfde minuut van de blessuretijd, werd het 2-1 tegen Cesena. Kevin Strootman wist de strafschop te forceren, maar het draaide natuurlijk allemaal om Totti. De 40-jarige aanvaller zegt dat hij niet helemaal koel was bij het nemen van de penalty. "Ik voelde veel druk, het was misschien wel een van de spannendste strafschoppen in mijn carrière. Ik mocht hem écht niet missen en voelde de verantwoordelijkheid. Ik bleef vastberaden en schoot hem binnen."

Roma-trainer Luciano Spalletti kwam met een mooie vergelijking op de proppen. "Als Totti speelt, is hij de Muhammad Ali van het voetbal. Dat is hij ook op de training. Hij kijkt altijd naar kansen om een knock-out uit te delen. Om een rechtse uit te delen, die niemand anders kan zien. Als hij op het veld staat, is het slim om hem de bal te geven. Hoe vaker hij de bal krijgt, hoe meer de ploeggenoten terug zullen krijgen. Hij is ook degene die de fans vorig jaar terug kreeg in het stadion", stelt Spalletti.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen