Bosz blij met transferperiode: "Goed werk van Overmars"

2 februari 2017, 15:56

Peter Bosz kijkt met een tevreden gevoel terug op de transferperiode die Ajax meemaakte. De Amsterdamse club haalde met de Braziliaanse vleugelaanvaller David Neres een vette vis aan boord, maar raakte wel spelers als Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Mitchell Dijks en Nemanja Gudelj kwijt.

Op zijn perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC (uit) ging Bosz in op de komst van Neres. "Ik moest erg lachen om een vergelijking met Neymar en dat soort rare dingen", aldus Bosz. Het duurt nog even voordat de trainer de Braziliaan kan verwelkomen. Los daarvan tempert Bosz de verwachtingen ook. "We gaan ervan uit dat het conditioneel wel goed zit. Maar het is een jonge jongen, uit een ander continent, en dat heeft normaal gesproken wat tijd nodig. Bij de één gaat het aanpassen sneller dan bij de ander."

De transferactiviteiten van Ajax heeft Bosz wel tot tevredenheid gestemd. "Absoluut. Ik vind dat Marc Overmars heel goed werk heeft verricht", zo citeert Ajax.nl de keuzeheer. "Zoals eerder wel eens aangegeven, hebben wij iedere dag contact. Hij wil van mij weten hoe het met de spelersgroep is, en met name de jongens die niet spelen. Op mijn beurt heb ik bij Marc aangegeven dat we er op de buitenkant wel iets bij mochten hebben. Dat is goed uitgepakt. Traoré vertrekt aan het einde van het seizoen, en dan staat zijn opvolger klaar. Wellicht dat Neres straks al zover is dat hij direct van waarde kan zijn. En anders neemt hij na het seizoen de plek van Bertrand over", aldus Bosz.

Waar Ajax alleen Neres en de Poolse doelman Mateusz Gorski haalde, investeerde Roda JC in maar liefst negen nieuwelingen. "Ik probeer me op mijn eigen club te richten", stelt Bosz daarover. "We hebben iets minder spelers dan voor de winterstop, maar iemand als Neres is er nog niet. We zijn druk bezig het elftal weg te zetten en klaar te stomen voor Roda en de volgende wedstrijden."

Lees ook: Eredivisie: winnaars en verliezers op de transfermarkt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen