Roda JC treft Ajax: "We hebben niets te verliezen"

3 februari 2017, 14:37

Een week na de 4-0 thuiszege op Excelsior speelt Roda JC Kerkrade opnieuw in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Titelkandidaat Ajax komt op bezoek in Kerkrade. Trainer Yannis Anastasiou, die als speler in 2004 van Roda JC naar de Amsterdamse club verhuisde, stelt dat zijn elftal niets te verliezen heeft.

Door de komst van investeerder Aleksei Korotaev kon Roda JC deze winter negen nieuwe spelers vastleggen. "Dat is heel goed nieuws, al moet je er in een dergelijke situatie alert op zijn dat het niet leidt tot onrust binnen de spelersgroep", aldus Anastasiou op de clubwebsite. "In onze vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior was daar in elk geval niets van te merken", doelt de Griek op de 4-0 overwinning.

"Dat neemt niet weg dat iedereen de laatste maanden heeft kunnen constateren dat wij versterking nodig hebben", vervolgt Anastasiou. "De komende tijd zullen we gaan inventariseren welke nieuwelingen meteen inzetbaar zijn en welke spelers meer tijd nodig hebben om te acclimatiseren en aan het niveau te wennen. Naast de eerder aangetrokken Thanasis Papazoglou en Bryan Verboom zijn Beni Badibanga, Gyliano van Velzen en Mohamed El Makrini in elk geval meteen inzetbaar."

Eerder dit seizoen hield Roda JC Ajax op 2-2 in de Amsterdam ArenA. Anastasiou gaat ook komend weekend voor een goed resultaat. "We hebben niets te verliezen. Dat neemt niet weg dat we er alles aan zullen doen om een goede prestatie neer te zetten", stelt hij. "In voetbal is alles mogelijk en daarom ga ik altijd voor de volle winst. Als wij volledig geconcentreerd zijn en meedogenloos in de duels ben ik ervan overtuigd dat wij in Nederland elke tegenstander kunnen verslaan. Daarom gaan we ook tegen Ajax voor de volle winst."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen