Excelsior gaat voor revanche tegen gewijzigd Groningen

3 februari 2017, 17:44

Excelsior ging vorige week de boot in bij Roda JC, dat in één wedstrijd (4-0) de helft van de productie in haar andere negentien optredens wist te evenaren. De Kralingers willen zodoende revanche en gaan daar zaterdag voor in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Bij de thuisploeg verandert het een en ander in de opstelling.

Van der Gaag: "Beelden liegen niet"

Het pak rammel in Kerkrade kwam hard aan op Woudestein. "De wedstrijd tegen Roda JC hebben we nabesproken", zegt Mitchell van der Gaag op de clubwebsite. "Beelden liegen niet. Je moet – ook als je met tien man speelt – koste wat kost zien te voorkomen dat een tegenstander scoort en dat hebben wij nagelaten. Dat heeft te maken met de beleving die wij als team moeten hebben. Het was vorige week duidelijk niet goed genoeg, dat is volgens mij wel aangekomen."

Tegen Groningen moet Excelsior het doen zonder Arghus Bordignon en Jurgen Mattheij, die geschorst is. Henrico Drost is wegens ziekte een twijfelgeval. "Groningen is een goede en stugge ploeg, en fysiek sterk. Maar wij hebben iets recht te zetten. Het is overigens niet zo dat we vanaf de eerste minuut niet aanwezig waren tegen Roda JC, maar daarna hebben we het laten gebeuren. Dat mag niet meer gebeuren. Wij moeten als team en individueel weten wat er wordt gevraagd", aldus Van der Gaag.

Faber voert twee mutaties door

Bij Groningen staat Juninho Bacuna, van wie FCUpdate.nl midweeks nog een interview publiceerde, niet in de basis omdat hij pas net terug is na ziekte. Hij wordt vervangen door Samir Memisevic. Omdat Hans Hateboer deze week naar Atalanta Bergamo verkaste, krijgt Desevio Payne ook een plek in het basiselftal tegen Excelsior.

Voor het treffen met Excelsior staat trainer Ernest Faber nog even stil bij de transferperiode. "We hebben de boel grotendeels bij elkaar weten te houden en kunnen het vertrek van Hans Hateboer intern oplossen. Verder ben ik blij dat Mimoun Mahi bij ons is gebleven. Hij is goed bezig, fit en zit in een mooi ritme. Hij zal nu in ieder geval het seizoen bij ons kunnen afmaken", aldus de trainer op de clubwebsite. Hij heeft beloftespelers Glenn Bijl en Ajdin Hrustic in de wedstrijdselectie opgenomen heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen