Ten Hag wil geen labbekak, Streppel blij met transfers

3 februari 2017, 18:15

De 21ste speelronde van de Eredivisie wordt komende zondag vanaf 16.45 uur afgesloten met een aardig affiche. In Stadion Galgenwaard binden nummer zes FC Utrecht en nummer vier sc Heerenveen de strijd met elkaar aan. Trainers Erik ten Hag en Jurgen Streppel blikken vooruit.

Belangrijke thermometer

Het is een clash tussen twee sterke subtoppers, weet Ten Hag ook. "Maar het is niet zo dat we de competitie zondag gaan winnen, of verliezen", stelt de coach van Utrecht op de clubwebsite. Bij een zege gaan de Domstedelingen over de directe concurrent heen. Dat is volgens Ten Hag dan ook een nobel streven. "Het gebeurt niet vaak dat je om de vierde positie speelt. Ja, het is slechts de tussenstand van de competitie. Maar dat is inmiddels wel een belangrijke thermometer. De wedstrijd tegen sc Heerenveen is een belangrijke."

In de afgelopen wedstrijden tegen SC Cambuur (beker, 2-2, verloren na penalty's) en Go Ahead Eagles (0-1 winst) was Ten Hag niet echt tevreden over zijn ploeg, die vrij slordig voor de dag kwam in deze duels. "Willen we wat winnen, dan mogen we die fouten niet maken", weet hij. "Noem het onachtzaamheid, noem het labbekak. Maar het mag niet. Het moet harder, het moet scherper. De eisen moeten hoger. Met die intentie is er deze week getraind. Heel scherp. Het is nu tijd dat om te zetten, zondag tegen sc Heerenveen."

Steppel gaat van eigen filosofie uit

Heerenveen is nog altijd de nummer vier van de Eredivise, maar boekte de afgelopen weken ondanks prima spel geen goede resultaten. Van PSV (4-3) en AZ (1-0, beker) werd er verloren, tegen FC Groningen bleven de Friezen steken op 0-0. Nu moet het dus weer eens gebeuren voor Heerenveen, vindt trainer Streppel. Hij gaat zich niet aanpassen aan Utrecht, maar focust zich op zijn eigen elftal. "We proberen zo dicht mogelijk bij ons zelf te blijven", vertelt hij op de clubwebsite. "We gaan zo veel mogelijk van eigen filosofie uit."

Waarschijnlijk keert Jeremiah St. Juste, die de derby vorige week moest missen, weer terug. Henk Veerman en Stijn Schaars zijn er nog niet bij. Streppel heeft verder de beschikking over een fitte groep. Hij vindt het fijn dat de transferperiode voorbij is. "Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Ik vind het absurd dat de regels zijn zoals ze zijn, maar daar hebben we nu eenmaal mee te maken. We zijn wel tevreden, iedereen die we wilden houden is aan boord gebleven en we hebben er nog een paar spelers bijgekregen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen