Galatasaray verliest in de beker en ziet Sneijder uitvallen

4 februari 2017, 20:38   Bijgewerkt: 5 februari 2017, 11:45

Het voetbalweekend is uitgelopen op een grote deceptie voor Galatasaray. Niet alleen werd het in de Turkse beker uitgeschakeld door Istanbul Basaksehir (2-1), ook verloor de Turkse topclub Wesley Sneijder met een blessure.

De wedstrijd was net vijf minuten oud, toen de Nederlandse middenvelder op het gras ging zitten en aangaf niet verder te kunnen vanwege een hamstringblessure. Josue mocht hem vervangen, maar kon niet voorkomen dat de nummer twee van de Süper Lig een stuk sterker was.

Mustafa Pektemek was de grote man bij de thuisploeg, al waren beide goals die hij maakte wat onorthodox. Bij de eerste kreeg hij de voorzet vanaf rechts wat achter zich, maar wist de aanvaller de bal met knappe stuit toch nog binnen te koppen. Al snel tekende hij ook voor de 2-0 met een geblokt schot, dat vervolgens met een enorme boog over doelman Cenk Gonen heen viel.

Galatasaray – waar Nigel de Jong overigens de hele wedstrijd speelde – bleek niet bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd. De knappe goal in blessuretijd van Eren Derdiyok kwam daarvoor ook te laat. Istanbul Basaksehir gaat daardoor mee in de loting voor de kwartfinale.