Tiental Heraclieden toont veerkracht en wint van Willem II

4 februari 2017, 21:47

Heracles Almelo is er in een krankzinnig duel in geslaagd om te winnen van Willem II. In Tilburg won de ploeg van John Stegeman, dat het grootste gedeelte met tien man speelde na het wegsturen van doelman Bram Castro, uiteindelijk met 1-3. Fran Sol bracht Willem II via een penalty nog wel op voorsprong, maar na rust waren Peter van Ooijen, Kristoffer Peterson en Robin Gosens trefzeker voor de bezoekers.

Het was vooraf een opvallende statistiek: Willem II kreeg tot nu toe, na Ajax, PSV, en Feyenoord, de minste tegendoelpunten te verwerken in de Eredivisie. Maar omdat er ook amper werd gescoord, stonden de Tilburgers slechts op de elfde plek. Met de komst van Oulare moest hier verandering in komen. De boomlange spits uit België werd tot het einde van het seizoen gehuurd van Watford, en door Willem II-coach Erwin van de Looi direct in de basis gezet tegen Heracles.

Oulare eiste direct een hoofdrol voor zich op in de eerste helft, door het duel na ruim twintig minuten volledig op z'n kop te zetten. Na dom balverlies op het Heracles-middenveld kon Oulare namelijk opeens recht op Castro af, en die kon niets anders doen dan de 21-jarige Belg in het zestienmetergebied neerhalen. Arbiter Lindhout was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Castro werd bovendien bestraft met rood. Sol zag zijn kans schoon en knalde vanaf elf meter zijn negende van het seizoen tegen de touwen.{image[316655][right-half][]}

De gastheren hielden met hun numerieke voordeel het overwicht, al waren ook de Almeloërs bij vlagen gevaarlijk. Met name via de snelle en behendige Brahim Darri en Bradley Kuwas werd het vijandelijke doel gezocht. Toch leek Thom Haye vlak voor rust de score te verdubbelen. Een vrije trap van de Willem II-middenvelder vloog richting de kruising, maar de ingevallen Heracles-goalie Renze Fij zat er knap bij. Met een katachtige redding hield hij de bal uit zijn doel.

Het vuurwerk uit het eerste bedrijf bleek slechts een voorbode op een uiterst bizarre tweede helft. Want waar iedereen wachtte op de tweede Tilburgse treffer, draaide de tien Heraclieden het duel na een uur spelen volledig om. In amper zes minuten tijd werden er liefst drie (!) Almelose doelpunten gemaakt.

Van Ooijen opende het bal, door vanaf een metertje of dertig het leer achter Willem II-doelman Kostas Lamprou te knallen. Zijn treffer kwam weliswaar uit de lucht vallen, maar de gastheren waren het vervolgens helemaal kwijt. Uit twee corners werd even later de voorsprong genomen én uitgebreid door Heracles. Eerst was het invaller Peterson die na wat geklungel van dichtbij kon binnenprikken. De tweede hoekschop verdween bijna op identieke wijze achter Lamprou, maar ditmaal was linksback Gosens de gevierde man.

Willem II was in het restant van de wedstrijd vooral met stomheid geslagen, en niet meer bij machte om de wedstrijd opnieuw om te draaien. Zodoende boekte het tiental Heraclieden en uiterst knappe overwinning op de Tilburgers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen