Bosz kritisch na zege Ajax: "Niet ons beste voetbal ooit"

5 februari 2017, 15:18

Peter Bosz zag Ajax zondag met 0-2 winnen op bezoek bij Roda JC, maar was desondanks niet alleen maar tevreden. De trainer zag de nodige dingen fout gaan en vond dat de Amsterdammers de wedstrijd al veel eerder hadden kunnen beslissen.

"Ik vind niet dat we ons beste voetbal hebben gespeeld, maar wel dat we terecht hebben gewonnen", zegt Bosz tegenover FOX Sports. "We hadden de wedstrijd veel eerder in het slot kunnen gooien, maar we gaven toch wel wat kansen weg waaruit Roda zomaar gelijk had kunnen maken. We speelden met te weinig diepte, een tandje te laag en leden te veel balverlies."

Amin Younes maakte tegen Roda zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Het zit hem ook niet echt mee, kijk maar naar de bal die hij ervoor tegen de lat schoot. Dus ik was blij dat juist hij die tweede goal nog maakte", aldus Bosz, die ontkent dat hij Kluivert naar de kant haalde in de hoop dat Younes nog zou scoren. "Ik wissel om te winnen en niet om iemand een goed gevoel te geven. Nu kunnen we zo kijken naar wat Feyenoord gaat doen. Dat is fijn, maar ik besteed er verder niet veel aandacht aan. Het enige wat wij kunnen doen is blijven winnen. Alleen daar hebben we invloed op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen