Parolo scoort viermaal bij ruime overwinning Lazio

5 februari 2017, 17:04

Lazio heeft zondagmiddag een uitstekende 2-6 overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter Pescara. Marco Parolo was met vier doelpunten de man van de wedstrijd. Door de overwinning klimt Lazio naar de vierde plaats in de Serie A, maar Internazionale kan die plek nog overnemen wanneer het zondagavond weet te winnen van Juventus.

Bij Lazio begonnen Stefan de Vrij en Wesley Hoedt beiden in de basis. Al na een kwartier spelen stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong dankzij twee rake kopballen van Parolo. Pescara scoorde echter nog voor rust twee keer via Ahmad Benali en Gaston Brugman. De thuisploeg had zelfs op voorsprong kunnen komen toen het een strafschop kreeg toegewezen, maar Gianluca Caprari miste vanaf elf meter.

Lazio begon sterk aan de tweede helft en kwam al snel weer op voorsprong. Parolo tekende drie minuten na de pauze voor zijn derde treffer en Baldé Keita maakte de marge even later weer twee. Het werd nog erger voor Pescara want Ciro Immobile scoorde twintig minuten voor tijd de zevende treffer van de middag terwijl Parolo in de slotfase met zijn vierde de eindstand op 2-6 bepaalde.