Roda JC denkt na over vervangen kunstgras voor natuurmat

5 februari 2017, 19:41

Roda JC gaat mogelijk het kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion vervangen voor een natuurmat. De bedoeling is dat de ploeg uit Kerkrade vanaf volgend seizoen op natuurgras speelt.

Het zou dan moeten gaan om een hybride grasmat, die voor tien procent uit kunstgras bestaat. De overige negentig procent is dan natuurgras. Algemeen directeur Wil Collard laat weten dat het daarover in gesprek is met de gemeente Kerkrade, want die zijn eigenaar van het onderkomen. Het kunstgras kan op zijn vroegst pas na het huidige seizoen worden vervangen.

De grasmat kan alleen gelegd worden als Roda JC zich rechtstreeks veilig speelt, omdat in de zomer ook het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours op de planning staat in het stadion. Zo meldt het Algemeen Dagblad. Bij eventuele nacompetitie zit er te weinig ruimte in de planning. Voor het leggen van een nieuwe grasmat is acht weken nodig.

Het kunstgras zou een nieuwe plek moeten krijgen op het jeugdcomplex van Roda JC. Hoofdtrainer Yannis Anastasiou liet eerder al doorschemeren een voorstander te zijn van natuurgras.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen