Ajax wil Neres snel speelklaar hebben, maar noemt geen tijd

7 februari 2017, 07:44

Ajax realiseerde deze winter de op één na duurste transfer naar een Nederlandse club ooit, door David Neres voor een bedrag van 12 miljoen euro (kan oplopen tot 15 miljoen euro) binnen te halen. De Amsterdammers kunnen echter nog niet direct beschikken over de 19-jarige buitenspeler, omdat hij nog met Brazilië onder 20 op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap in Ecuador actief is.

Het is nog niet duidelijk wanneer Neres voor het eerst in het Ajax-shirt te zien zal zijn in een wedstrijd, laat staan wanneer het papierwerk rond de Braziliaan in orde is gemaakt. Bij een dergelijke transfer komt namelijk veel rompslomp kijken. "We voorzien geen problemen om het papierwerk in orde te krijgen, maar hebben de hele procedure wel te respecteren", zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis hierover in De Telegraaf. "We doen er alles aan om de werkvergunning zo spoedig mogelijk te regelen, maar per geval is het verschillend", stelt de zegsman van de Amsterdamse club.

Het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor landenteams onder de 20 duurt tot 11 februari. Tijdens de 1-0 overwinning van Brazilië op Venezuela van zondagnacht raakte Neres in opspraak met een tik tegen de neus op een tegenstander. Als de aanwinst midden februari overigens bij Ajax arriveert, lijken de formaliteiten rond zijn speelgerichtigheid al wel geregeld te zijn.

"Ajax geeft hem de tijd", benadrukt Brinkhuis wel. "Dat liet Marc Overmars eerder ook al weten, dus pin me er niet op vast wanneer zijn eerste training bij Ajax is, laat staan wanneer hij in een wedstrijd te bewonderen zal zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen