Lacazette wil én mag Lyon komende zomer verlaten

7 februari 2017, 08:00

Alexandre Lacazette is al meerdere jaren een van de beste spelers van de Ligue 1 en werd daarom al meerdere malen nadrukkelijk in verband gebracht met andere Europese topclubs, zoals Arsenal. Waar een transfer tot op heden nog is uitgebleven, lijkt het er komende zomer wél van te gaan komen.

Lacazette heeft bij Lyon de afgelopen seizoenen steevast meer dan twintig competitiegoals gemaakt en staat deze jaargang ook alweer op negentien goals, in slechts achttien optredens. Hij lijkt de Ligue 1 steeds meer te ontgroeien en zinspeelt daarom op een zomerse exit. "Ik denk dat de tijd is gekomen om te vertrekken. Ik denk dat ik komende zomer een verandering van omgeving kan gebruiken. Ik hoop dat er een mooie kans komt, waarmee ik mezelf als speler en als mens kan ontwikkelen", zegt Lacazette tegen Canal+.

Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas, die deze winter Memphis Depay naar Zuid-Frankrijk wist te halen, lijkt ditmaal wel mee te willen werken aan een transfer van de 25-jarige Lacazette. "Als er een mooie kans voor hem komt, waarom zouden we hem die dan niet gunnen? Dat hebben we ook gedaan bij spelers als Samuel Umtiti, Eric Abidal, Karim Benzema en Ludovic Giuly. We zitten op dezelfde golflengte", zegt Aulas tegen het videokanaal van Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen