Maaskant genoemd bij ADO: "Ik heb er wel oren naar"

7 februari 2017, 15:08

Na het ontslag van trainer Zeljko Petrovic bij ADO Den Haag kan het speculeren beginnen. Wie neemt het roer over in het Kyocera Stadion? Op deze vraag gaat de huidige nummer zestien van de Eredivisie een antwoord zoeken. Robert Maaskant, die momenteel zonder club zit en vooral televisiewerk doet, is een kandidaat.

De naam van Maaskant zingt na het congé van Petrovic meteen rond in Den Haag. De oud-trainer van RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda, Wisla Krakow, Texas Dutch Lions, FC Groningen, Dinamo Minsk en Colomnbus Crew (assistent) staat er wel voor open om aan de slag te gaan bij ADO. "Ik heb daar wel oren naar", zegt Maaskant tegen Omroep West.

Een voordeel van Maaskant kan zijn dat hij Jeffrey van As, de nieuwe technisch directeur bij ADO, al goed kent van zijn periode bij NAC. "Het contact met hem is goed. Maar ik ben nog niet gebeld. Ik sluit ook niet uit dat ze met Ekrem Kahya doorgaan en misschien een nieuwe assistent erbij halen", aldus Maaskant. Kahya neemt na het vertrek van Petrovic voorlopig de honneurs waar. Overigens geeft Maaskant aan dat ADO 'gewoon een goede trainer' moet zoeken. "Die hoeft niet persé uit de vriendenkring te komen."

Van As hult zich ondertussen nog in nevelen over de vervanging van Petrovic. "Al kennen Robert en ik elkaar goed. We hebben ons met NAC zelfs nog geplaatst voor Europees voetbal. Maar we gaan ons pas dinsdagmiddag bezighouden met de opvolging van Petrovic."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen