Dortmund bereikt na strafschoppen kwartfinale DFB Pokal

8 februari 2017, 23:41

Borussia Dortmund heeft woensdagavond de kwartfinale van de DFB Pokal bereikt. Tegen Hertha BSC bleef de ploeg van Thomas Tuchel na negentig minuten op 1-1 steken, maar in de strafschoppenserie trok Dortmund toch aan het langste eind.

Borussia Dortmund kon na een half uur spelen aan de bak toen Salomon Kalou Hertha op een 0-1 voorsprong zette. De oud-speler van Feyenoord schoot op aangeven van Niklas Stark met een mooie volley raak. De thuisploeg liet het daar niet bij zitten en stelde na rust orde op zaken. Het was Marco Reus die de 1-1 binnenwerkte nadat een eerder poging van Ousmane Dembélé tegen de paal was geeïndigd.

Uiteindelijk moest een strafschoppenserie de uitkomst bieden. Dortmund was de uiteindelijke winnaar nadat aan de kant van Hertha Fabian Lustenberger, Vladimir Darida en Kalou allen een penalty miste. Naast Dortmund bereikten Eintracht Frankfurt, Schalke 04, Sportfreunde Lotte, Borussia Mönchengladbach, Bayern München, Arminia Bielefeld en Hamburger SV al eerder de kwartfinales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen