Hyballa wil effectief NEC zien, Van Polen terug bij PEC

9 februari 2017, 16:41

NEC Nijmegen hoopt zich vrijdag tegen PEC Zwolle te revancheren voor de nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Peter Hyballa denkt dat vooral effectiviteit een probleem is bij zijn ploeg. PEC pakte tegen Sparta drie punten en dus heeft Ron Jans weinig reden om zijn elftal om te gooien.

Hyballa: "Ga er van uit dat PEC de dominante partij zal zijn"

Hyballa verwacht een zeer gelijkwaardige wedstrijd in Zwolle. "De ploegen in het rechterrijtje staan allemaal dicht bij elkaar en kunnen allemaal van elkaar winnen. Het is daarom zaak om te doen waar we goed in zijn. Wij zijn sterk in ballen veroveren op het middenveld. Die ballen spelen we daarna vaak diep", concludeert de trainer, die PEC vooral het spel wil laten maken. "Ik ga er van uit dat PEC de dominante partij zal zijn en dat zij hun snelheid en techniek willen gaan inzetten."

"Daardoor gaan wij ook gewoon kansen krijgen en als we effectief met die kansen omgaan, kunnen we de wedstrijd winnen", vervolgt Hyballa, die een gebrek aan effectiviteit aanwijst als oorzaak van de nederlaag tegen Go Ahead. De trainer kan over een vrijwel fitte selectie beschikken en alleen Kévin Mayi is een twijfelgeval voor vrijdag. "Hij heeft deze week een tik op zijn enkel gekregen en hij blijft last hebben van die enkel. We houden dat in de gaten", laat hij weten op de website van de club.

Jans houdt basis vrijwel intact

Jans stelt dat hij na de overwinning op Sparta Rotterdam in de laatste competitiewedstrijd weinig redenen heeft om wijzigingen in zijn elftal aan te brengen. Tegenover De Stentor laat de coach weten dat alleen aanvoerder Bram van Polen terugkeert na een schorsing. Ted van de Pavert en Stef Nijland ontbreken vanwege blessures.

PEC kende een redelijk goede start van de tweede seizoenshelft en bezet nu de dertiende plaats in de Eredivisie. Het verschil met de nummer tien NEC is slechts vijf punten. "We moeten deze lijn doortrekken", zegt Jans, die denkt dat ook de tegenstander van vrijdag te maken heeft met dezelfde zorgen als PEC. "Zij zijn net als veel andere clubs ook nog niet vrij van zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen