Hemmink (23) wordt geen profvoetballer, maar boer

10 februari 2017, 11:45

Rick Hemmink heeft een bestaan als profvoetballer laten varen. De 23-jarige speler trekt na dit seizoen de deur achter zich dicht bij Achilles '29 en gaat verder als boer, op de boerderij van zijn vader in Vroomshoop.

In gesprek met TC Tubantia doet Hemmink zijn verhaal. "Ik denk niet dat ik een boer-boer ben en alleen maar tussen de koeien wil staan. Dat ga ik de komende jaren uitvinden", zegt de middenvelder, die nu nog bij Achilles '29 speelt maar zich volgend seizoen bij de amateurs van HHC Hardenberg meldt. Een echte doorbraak in het voetbal bleef uit voor hem. Bij Heracles Almelo, maar ook in Groesbeek. "Ik hik er al jaren tegenaan, het is steeds net wel of net niet. Vaker net niet. Bij Achilles speelde ik voor de winterstop wel, nu sta ik er hier ook naast. Dat is de druppel. Ik word er niet gelukkig van."

"Ik kan wel weer ergens op stage gaan, maar wie zit er op Rick Hemmink van Achilles te wachten? Ik had mezelf tot mijn 25ste gegeven, dan wilde ik in de Eredivisie spelen, het liefst bij een club uit het linkerrijtje. Dat is niet gelukt. Ik ben nu bijna 24, ik vind het genoeg. Maar het voelt wel raar, ik neem afscheid van mijn droom", aldus Hemmink, die nu dus boer wordt. "Het is geen droom. Maar ik zie mezelf gelukkig worden op de boerderij, hoe ik het straks ook invul. Met het voetbal er naast, de tweede divisie is een mooi niveau. Na al die jaren weet ik dat geluk het belangrijkste is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen