Willem II-directeur: "Roda JC lijkt speeltje te zijn geworden"

10 februari 2017, 13:36

Berry van Gool, de algemeen directeur van Willem II, heet zich openlijk uitgesproken over de situatie bij Roda JC. De bestuurder zag dat de concurrent 'zomaar' negen spelers kon aantrekken, omdat de club deels werd overgenomen door de Zwitsers/Russische investeerder Aleksei Korotaev.

"Ik zette wel mijn vraagtekens toen ik begin vorige week zag wat erbij Roda JC gebeurde", zegt Van Gool in een blog op de website van Willem II. "Die club lijkt nu een speeltje te zijn geworden van een Russische 30-jarige miljardair die er met zijn knaken 'even' voor zorgde dat er negen spelers gehaald werden. Vroeger kochten ze een boot, nu een club", zegt de algemeen directeur van Willem II.

"Oja, en hij haalde Nicolas Anelka binnen, als adviseur welteverstaan", voegt Van Gool toe. "Wat dat ook moge betekenen. Kortom: dit lijkt mij niet de juiste wijze om een club te leiden en verder te ontwikkelen", maakt de bestuurder van de Tricolores duidelijk. "Uiteraard willen wij, Willem II, ook verder groeien. Het is een uitdaging om te bepalen hoe die in onze ogen noodzakelijke groei gerealiseerd moet worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen